محل تبلیغات شما
جعبه تقسیم جایگاهی برای قرارگرفتن اتصالات برقی می‌باشد. سیم‌ها از طریق لوله برق یا کابل به جعبه تقسیم وارد می‌شوند و به وسیله ترمینال‌های موجود در جعبه تقسیم انشعاب گرفته می‌شوند.


در سیم‌کشی ساختمان اغلب لازم است که از سیم‌ها انشعاب گرفته شود. به همین دلیل در مسیر سیم‌ها جعبه‌ای به‌ نام جعبه تقسیم برق قرار داده می‌شود. جعبه تقسیم بر دو نوع جعبه تقسیم روکار و جعبه تقسیم توکار موجود می‌باشد.

جعبه تقسیم روکار از جنس کائوچو یا چدن است که در داخل آن چهار استوانهٔ شیاردار قرار دارد.

جعبه تقسیم برق

سیم‌ها داخل شیار قرار می‌گیرند و به وسیلهٔ پیچی که روی آن‌ها قرار گرفته محکم می‌شوند. پس از اتصال و انجام کار در جعبه تقسیم را می‌بندند. جعبه تقسیم روی سطح کار (دیوار – تخته) نصب می‌شود. جعبه تقسیم توکار از جنس فی یا پلاستیکی ساخته می‌شود. داخل قوطی فی را به وسیلهٔ مقوا عایق‌بندی می‌کنند و در داخل کار قرار می‌دهند

تا چند سال قبل برقکارها از جعبه تقسیم در برق کشی استفاده می کردند. ولی این روزها دیگر استانداردها و مهندسین ناظر برق اجازه استفاده از آن روش قدیمی را نمی دهند. و باید به روش جعبه فیوز سیم کشی کرد.

ولی از آنجایی که شاید برای شما هم پیش بیاید که بخواهید برق ساختمان یک منزل مسی قدیمی را عیب یابی کنید، روش کار آن را توضیح میدهیم.

از جعبه تقسیم برای انشعاب گرفتن در مسیر لوله ها و سیم ها استفاده می شود. در برقکاری قدیمی به این صورت بود که بالای هر کلید برق، و در ارتفاع ۴۰ سانتی متر زیر سقف، یک جعبه تقسیم نصب می کردند. تا سیم نول را به داخل کلید نبرند و در همان جعبه تقسیم آن را با سیم نولی که به لامپ می رود، سربندی کنند.با این روش سیم و لوله کمتری مصرف میشد.

روش لوله گذاری در جعبه تقسیم به صورت شکل زیر بود. در تصویر زیر خطوط قرمز لوله برق هستند.

 

روش لوله گذاری جعبه تقسیم برق

روش لوله گذاری جعبه تقسیم برق

 

در داخل بعضی از جعبه تقسیم ها چهار عدد پیچ وجود دارد و در داخل بعضی مدلها چیزی نیست و باید سیم ها را با چسب برق سربندی کنید. نقشه سربندی سیم ها هم به صورت زیر است. مشاهده می کنید در حالت معمولی، چهار لوله برق که هر کدام دو یا سه رشته سیم دارند به داخل جعبه تقسیم می آید. اگر در آن منزل مسی ارت اجرا شده باشد، لوله ها دارای سه رشته سیم و اگر ارت اجرا نشده باشد، لوله ها فقط دو رشته سیم دارند. این چهار لوله ای که گفتیم به شرح زیر است.

  • یکی ورودی برق
  • یکی خروجی برق
  • یکی به کلید برق
  • یکی به لامپ

 

جعبه تقسیم

جعبه تقسیم

 

در تصویر بالا:

  • سیم سبز زرد، سیم ارت.
  • سیم مشکی، نول
  • سیم قرمز، فاز
  • سیم قهوه ای هم سیمی است که با زدن کلید برق، فاز دار می شود و به لامپ می رود. ( اصطلاحاً دستک)

جعبه تقسیم ها انواع مختلفی دارند و در نوع پلاستیکی و فی در بازار موجود است.

اين وسايل در دو نوع روكار و توكار و در شكل ها و با جنس هاي مختلف ساخته شده و به كار مي روند. جعبه تقسیم توکار دیگر موارد استفاده قبلی خود را از دست داده ولی هنوز از نوع روکار، برای مواردی خاص استفاده می شود.

خرید پیانو آکوستیک

کرمان نیرو لوله فولادی برق

فروش انواع لوله های فلکسیبل روکشدار و بدون روکش

تقسیم ,سیم ,ها ,لوله ,داخل ,برق ,جعبه تقسیم ,و در ,و به ,سیم ها ,است که ,جعبه تقسیم توکار ,جعبه تقسیم روکار

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آیا محیط مدرسه دلپذیر، دلخواه و شاد است؟